donderdag 1 oktober 2015

Victoria : een wervelende filmervaring

Voor wie de film niet gezien heeft : we volgen het Spaanse meisje Victoria in Berlijn gedurende een aantal uren in de late nacht en vroege ochtend. Zij ontmoet bij het verlaten van een discotheek vier jonge Berlijners die haar op sleeptouw nemen. Omdat er enige chemie hangt tussen een van de jonge mannen en Victoria wil zij deze vier wel helpen voor het klaren van een 'klus'. Deze klus blijkt een bankoverval te zijn die op een amateuristische wijze wordt uitgevoerd. Meer kan ik niet kwijt...



(affiche gevonden op internet)

Victoria :  zij is de Romeinse godin van de overwinning.
Victoria : zij is het die de Siegesaule siert in hartje Berlijn.
Victoria : zij is de hoofdfiguur van de deze film.
Maar :
is zij het ook die als overwinnaar uit deze donkere tocht komt? Maakt zij een tocht mee van nacht naar dag? Zegeviert zij in deze dageraad?

Ga deze bijzondere film beter zelf bekijken om voor jezelf deze vraag te beantwoorden. Elke kijker zal zijn of haar beoordeling maken afhankelijk van heel wat factoren.

De film zuigt je mee in een avontuur van verbondenheid en marginaliteit, van geweld en beloftes, van naïeviteit en berekende zelfzucht, van nacht en dageraad. De hoofdrolspelers zorgen voor pakkende vertolkingen en het verhaal, dat in één shot is opgenomen, trekt je mee in de donkere ingewanden van de grootstad Berlijn.

Bij mij is vooral deze idee blijven hangen dat de keuzes die je maakt soms heel prangende en bepalende gevolgen kunnen hebben. En hoe ver ga je in je loyaliteit? Hoe ver ga je in je zucht naar avontuur?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten