vrijdag 24 januari 2020

Boghossian Foundation Ekphrasis -welkom-

In de villa Empain (Brussel) zorgt de Boghossian Foundation telkens weer voor een aparte stem binnen het tentoonstellingsaanbod in België: doordachte exposities met veel oog voor de veelkleurigheid van onze samenleving en van de wereld én met aandacht voor de geschiedenis en eigenheid van de villa Empain als art deco-juweeltje. 

Nog enkele weken (tot 9 februari !!) is er "Ekphrasis" te zien, een wat cryptische titel waarin je wel een Frans woord terugvindt:  phrase = volzin, oneliner. Er worden kunstwerken getoond waarin het woord prominent aanwezig is, wat de ondertitel van de tentoonstelling goed aangeeft: Het schrift in de kunst/Writing in Art/L'écriture dans l'art.  In onze tijd van Twitter en andere social media waar korte zinnen moeten inslaan, maar door de maalstroom en overdaad toch weer vluchtig blijken te zijn en zo vergeten, toont deze expo hoe kunstenaars proberen kracht te geven aan woorden.

Hier een tekstfragment uit een project van Thierry de Cordier (°1954) enerzijds en een bakelieten paneel van de conceptuele Italiaanse kunstenaar Vincenzo Agnetti (1926-1981) anderzijds. 



(Vincenzo Agnetti)

(Thierry De Cordier)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten