donderdag 29 september 2022

Breda Theatre of Dreams - 10e fotofestival -1-

 Voor de corona heb ik voor het eerst het BredaPhoto Festival ontdekt. Ik was verrast over het rijke en veelzijdige aanbod dat over meerdere locaties in de stad Breda is verspreid. Na de covid-jaren bleek dit jaar dat Festival springlevend en nog altijd heel actief. De mens en zijn dromen, dat was het uitgangspunt dit jaar, de 10e editie nu sedert 2003.


In dit en enkele volgende berichten wil ik je laten kennismaken met enkele aspecten van het "Theatre of dreams" dat nog te zien is tot 23 oktober. Voor wie van mooie dingen houdt, wie de veelkleurigheid en de veelzijdigheid van de mens wil verkennen en/of wie een gezellig stadje op een andere manier wil leren kennen: het loont de moeite.


Dit festival toont dromen van allerlei slag en soort. Zainab is in 1998 in Kasjmir geboren en haar hele leven is getekend door de oorlogssituatie die al duurt sedert 1948. India bezet het gebied en weigert een door de UN opgedragen volksraadpleging over het statuut van dit gebied te organiseren. Militaire belegeringen, stroomonderbrekingen en andere 'pesterijen' en gedwongen isolatie van de buitenwereld maken het dagelijkse leven heel moeilijk. Via foto's over haar dagelijkse leven en met vrienden en familie en via korte teksten probeert deze jonge vrouw haar droom voor een vrijer leven vast te houden. De reeks foto's van Zainab kreeg de poëtische titel mee: "The Weight of Snow On Her Chest".

(eigen foto's - Zainab)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten