dinsdag 11 oktober 2022

Breda Theatre of Dreams - 10e fotofestival -7-

 Vandaag 11 oktober is de Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het 'uit de kast komen' van lbgtq+ mensen. Het is het moment waarop ze openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Deze coming out is, zoals ik uit eigen ervaring weet, een heel moeilijk moment voor iedere niet-heteroseksuele persoon. Het is het eindpunt van een innerlijk proces van ontdekking, herkenning en erkenning van het anders-zijn en het is tegelijk een beginpunt van meer en meer vanuit je eigenheid kunnen en durven en mogen leven.

 Dat was, dat is en dat blijft een van de mooiste maar moeilijkste momenten en zo'n coming out day beleef je meerdere keren opnieuw. Nieuwe mensen, nieuwe (werk)omstandigheden, nieuwe situaties op reis,... telkens kan dit weer een coming out dag zijn. Alle wettelijke regelingen ten spijt blijft het nog altijd heel vaak niet zo evident.
Daarom op deze dag laat ik je meekijken naar foto's en teksten die mij heel sterk ontroerd hebben in Breda in het 10e Bredaphoto festival. In de StadGalerij Breda zijn foto's te zien van Indiase mannen die op soms heel subtiele wijze hun genegenheid uiten. De fotograaf en filmmaker Marc Ohrem-Leclef (°1971) toont fysieke aanrakingen en warme blikken die soms heel open, soms heel bedekt vriendschap en liefde zichtbaar maken. Daarnaast plaatste hij ook een aantal korte getuigenissen van mannen over hun zoekend omgaan met tederheid en anders-zijn. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten