woensdag 17 april 2019

Prikkels: teveel? te weinig?

In het bijzondere museum Guislain in Gent loopt nog tot 26 mei  een tentoonstelling over een belangrijk aspect van ons huidige tijdsgewricht: prikkels. We worden aangevuurd door duizenden prikkels per dag en proberen als mens te leven in/met/tegen/ondanks/dank zij al deze indrukken die op ons afkomen. Sommige mensen zijn hypergevoelig en geraken vermoeid of uit hun evenwicht in die veelheid, sommige mensen zoeken juist zo veel mogelijk indrukken op. Wat doet dat met een mens al die prikkels? Hoe gaat een mens ermee om?
Een mooi parcours met een beperkte maar voldoende uitleg leidt de toeschouwer langs al deze en nog andere vragen. Wie zich laat meevoeren met het getoonde verhaal zal op het einde geen pasklare en algemeen geldende antwoorden kunnen geven, maar zal wellicht beter zijn eigen ingesteldheid kunnen bevatten. Via een mengeling van medische, filosofische en artistieke gegevens wordt de bezoeker geprikkeld tot nadenken over zichzelf en over onze samenleving. Zeer de moeite waard.
Binnen enkele weken kom ik zeker terug op deze expo, maar hier alvast een aanzet om misschien zelf eens naar Gent te gaan. Loont de moeite!
(zaalzicht eigen foto)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten