woensdag 1 mei 2019

Den Haag viert Erwin Olaf - 1 -

Nog tot 16 juni (verlengd wegens succes!) kan je genieten van een dubbeltentoonstelling in Den Haag met werk van de fotograaf Erwin Olaf, die dit jaar 60 jaar is geworden.
De twee buren,  het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum, tonen het werk van deze bijzondere fotograaf. Olaf maakt tot op vandaag altijd heel nauwgezet bedachte foto's, studiowerk meestal. De laatste jaren heeft ook meer en meer films gemaakt, maar met een even uitgekiende belichting, kadrering  en enscenering als zijn foto's.
In december 2018 bezocht ik in het Gemeentemuseum een expositie van Alexej von Jawlensky en bij het bekijken van Erwin Olaf nu eind april dacht ik onwillekeurig aan die Russisch-Duitse expressionist terug. Beide artiesten hebben veel gewerkt rond portretten en stillevens. De schilder en de fotograaf zochten beiden om de toeschouwer aan te spreken en te raken en te confronteren met zichzelf doorheen een portret of zelfportret.
Hier toon ik graag enkele foto's genomen bij een bezoek aan de tentoonstelling Erwin Olaf en ik nodig je uit mee te ontdekken wie jezelf bent, doorheen de foto's en filmstills. Nog tot 16 juni dus zelf te ontdekken in Den Haag. Zeker de moeite.
Enkele van zijn zelfportretten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten