woensdag 7 oktober 2020

Thuiskomen

 Op donderdag 22 oktober wordt in de Rodenburgkapel een informatieve avond georganiseerd rond het thema 'thuisloosheid in de regio Kortrijk'. 

De aanleiding voor deze avond is niet de publicatie eind september van nieuwe (en niet zo goede) cijfers over armoede in Vlaanderen.

De aanleiding voor deze avond is niet de uitzending op Canvas van "Een zomer als geen ander" (6/10/20202) van Rudi Vranckx waarin meerdere geïnterviewden aanklaagden dat de armen de grootste slachtoffers zijn van de corona-pandemie.

De aanleiding voor deze avond zijn een reeks schilderijen rond het thema daklozen, die in de Rodenburgkapel in Marke (deelgemeente van Kortrijk) worden tentoongesteld. 


Kunstschilder Marc Deconinck maakte tijdens de lockdown meer dan 10 schilderijen waarin mensen zonder thuis worden verbeeld. Deze werken zullen met andere werken uit 2019 te zien zijn elke zaterdag- en zondagnamiddag (15u-18u) van oktober in de Rodenburgkapel (Karel van Manderstraat in Marke-Kortrijk). Vrije toegang. De artiest zal op deze momenten ook zelf aanwezig zijn. Zie ook zijn website : http://www.marcdeconinck.com/342-2/

Een van de rijkste regio's van ons land telt toch nog heel wat dakloze en arme mensen. Tijdens de avond van 22 oktober zullen twee deskundigen daarover meer vertellen. Hoe weinig opvallend deze mensen ook leven (zeker in vergelijking met de aanwezigheid van daklozen in grootsteden als Brussel of Parijs of...), toch vind ik hun bestaan op zich al een onrecht waar veel te weinig aandacht naar gaat. De avond  is een organisatie van vzw De Kier. Gezien corona is inschrijven vooraf verplicht. Zie de website van De Kier : https://dekier.weebly.com/activiteiten.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten