maandag 4 april 2022

Communicatiemuseum Frankfurt

 Tijdens ons bezoek op 13 maart waren er in het communicatiemuseum van Frankfurt twee tijdelijke tentoonstellingen. Een eerste had als thema '100 jaar radio'. 
Op de bovenverdieping waren allerlei aspecten van een radiostudio heropgebouwd uit verschillende periodes. Ook de muziekcassettes en radiospeler met cassetterecorder ontbraken niet, evenmin als een zendinstallatie uit de jaren 1920. Ja, honderd jaar lijken tijdens in deze tentoonstelling méér dan een eeuwigheid geleden.
(radiozendinstallatie jaren 1920
eigen foto)

(eigen foto)



Op de tussenverdieping liep dan een thematentoonstelling van een heel andere orde. Brieven waren eeuwenlang het belangrijkste communicatiemiddel, zeker over grotere afstanden. Wanneer het postwezen wat meer democratisch wordt zien we postzegels verschijnen. En brieven met een postzegel zijn voor  bepaalde mensen blijkbaar heel inspirerend. De collectie bijzondere brieven die er te zien was getuigt daarvan. In een tijdperk waar alles meer en meer eenheidsworst wordt, zijn de daar getoonde brieven een verademing. De brieven zijn getekend door Alfred Scheffler en getuigen van een humorrijke fantasie. 
(eigen foto)



   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten