vrijdag 19 februari 2016

14 emotions : een bijzonder kunstproject

De Kortrijkse kunstenaar Klaus Verscheure zal met zijn video-installatie "14 emotions/ allegoria Via Dolorosa" prominent aanwezig zijn in de Sint-Maartenskerk te Kortrijk van 4 tot 28 maart.
De avond van donderdag 3 maart is de opening in aanwezigheid van de kunstenaar en van de componist Tom McRae die de soundtrack schreef voor deze productie.
Uniek aan deze avond van 3 maart is de live-uitvoering van de muziek én het aanbod van unieke fotoprints van elk van de 14 staties van deze hedendaagse ViaDolorosa. De muziek wordt gebracht door dé Vlaamse specialisten in hedendaagse kunstmuziek, nl. het SPECTRA ensemble. Dit ensemble heeft ook de muziek ingespeeld van de soundtrack.
Hoe zal deze muziek en hoe zullen deze beelden dialogeren met de eeuwenoude St.Maartenskerk?
Ben jij ook benieuwd hiernaar? Je bent welkom op dit bijzondere event.

Hieronder vind je twee stills uit deze video-installatie die ik gevonden heb op het internet. Op de website van het productiehuis van Klaus Verscheure kan je een voorsmaakje ervaren : www.danse-la-pluie.be
De organisatoren vragen te verwittigen als je komt op donderdagavond 3 maart (20u) met een mail naar  stmaarten@skynet.be




Geen opmerkingen:

Een reactie posten