vrijdag 29 maart 2024

Sam Dillemans Landscapes - 1 -

Net op de valreep voor de sluiting van de recente tentoonstelling met nieuw werk van Sam Dillemans in zijn eigen expositieruimte in Antwerpen (Eggestraat) zag ik deze nog. 

De titel "Landscapes" dekt de lading niet helemaal, maar inderdaad de meeste werken kan je als landschappen bekijken. Maar elk doek is vooral te zien als een altijd weer nieuwe blijk van het zoeken van de schilder wat hij kan doen met olieverf...op maagdelijk doek, op reeds eerder bewerkte doeken, op (in de kringwinkel) gevonden doeken van andere schilders en hoe hij via ritmes, volumes, figuren, kleuren... emoties en levenservaringen kan vertolken.
De veelheid doet duizelen: 216 werken zijn er te zien en toch heeft de schilder nog meer dan honderd werken geweigerd. De veelheid en de intensiteit van het getoonde verraden een vitaliteit en creativiteit die onuitputtelijk lijkt. Het bezoek aan deze tentoonstelling laadde mijn batterijen weer op en dat vervult mij met dankbaarheid. 
Waar het dagelijkse nieuws de mens dreigt naar beneden te trekken gaf deze expo mij een boost om ook het kleur en de altijd nieuwe dynamiek in onze samenleving te zoeken.
(eigen foto - een zicht op een muur in de expo)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten