maandag 15 oktober 2018

To Infinity and Beyond -1-

Het tweejaarlijkse internationale fotofestival van Breda heeft als titel voor de editie 2018: To Infinity and Beyond. Het thema wil doen nadenken over de invloed van technologie en wetenschap op onze maatschappij. Zijn er grenzen aan ons menselijk weten en ons menselijk kunnen? En als we bepaalde grenzen overschrijden, is dat dan nog altijd en alleen vooruitgang of zijn er ook gevaren en bedreigingen?
Dit BredaPhotoFestival is nog te zien tot  21 oktober op meerdere locaties in Breda. Een boeiend en héél uitgebreid aanbod, waarvan ik slechts een deel heb gezien. Zoals de net afgelopen expo in Boymans Rotterdam (Anima Mundi) verkent ook deze tentoonstelling grenzen. Is dit toevallig, want ook in de politiek wordt als maar harder over grenzen gesproken? Is onze tijd op zoek naar structuur, begrenzing, afbakening??? Boeiende vragen...
Terug naar Breda. Fotografie bepaalt mee het beeld dat we hebben van onze tijd en samenleving. Beelden verworden vaak tot stereotypen en doen geen recht aan de complexe realiteit. De Iraanse fotograaf Shadi Ghadirian toont dit mooi met portretten van Iraanse vrouwen in hun traditionele setting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten