maandag 17 april 2023

Pats Boem Slager

 Het kleine museum Slager in Den Bosch organiseert naast de vaste familiecollectie Slager, ook tijdelijke tentoonstellingen. Enige voorwaarde is dat wat wordt tentoongesteld 'realistische' schilderkunst moet zijn.
Tijdens het voorbije paasweekend zag ik er de expo "Pats Boem" met werken van de schilderes Hanneke Gommers, nog tot 16 juli. Tegenover de meestal 'ingetogen' werken van de familie Slager overvalt je in de tijdelijke expositielokalen inderdaad een 'pats-boem'-gevoel. Gommers gebruikt een fel kleurenpalet, de harde tinten knallen van de doeken. 
Maar er is meer... Als hedendaagse artieste die probeert 'realistisch' te schilderen zoekt ze hoe ze zich moet verhouden tot de schilderstraditie. Dat toont ze ook onverbloemd, en hierbij doet ze me denken aan wat ik zou zeggen haar Vlaamse evenknie Kristof Van Heeschvelde (zie dit label op deze blog). 
Als dit wat abstract klinkt, zal het je duidelijk worden bij deze werken die ik in het Museum Slager heb gezien. De titel van onderstaand werk is : Fisher Price en Frans Hals.
(eigen foto)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten