woensdag 19 april 2023

Waanplekken

 Een goede 100 km. van de Midden-Brabantse stad Antwerpen ligt het Noord-Brabantse 's Hertogenbosch. Een levendige stad die voor elk wat wils te bieden heeft: veel natuur vlak bij de stad, veel winkels en veel horeca, veel geschiedenis en heel wat cultuur.
Publiekstrekker zijn daarbij de kathedraal en het Noord-Brabants Museum. Het voorbije paasweekend bezocht ik dit museum (vorige keer was de mega Bosch expositie van 2016) en geraakte er geboeid door de waanplekken van de jonge fotografe Vivian Ammerlaan (°1994). Deze jonge dame zoekt het sublieme te verbeelden zoals ze dat ervaart in grootse landschappen en natuurbeelden. 
(eigen foto)


Nog tot 14 mei is er in Den Bosch een selectie te zien van haar reeks "Waanplekken".
Bij een eerste zicht zie je foto's van sublieme natuurplekken, maar dit is 'waan'. Met allerlei materialen probeert ze impressies van landschappen te creëren. Met haar eigen handen probeert ze de ongetemde wildernis na te bootsen. De fotoreeks toont haar pogen. Heel intrigerend om als toeschouwer tegelijk vol verwondering te menen een grootse natuurplek te zien én vol bewondering te zoeken hoe ze met simpele materialen (vb. jeansstof) tot zo'n suggestie komt. De titel van deze reeks is dan ook héél mooi gekozen: waanplekken.
(eigen foto)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten