woensdag 23 augustus 2017

In het web van Chiharu Shiota

In het Noordbrabants Museum ('s Hertogenbosch) loopt nog tot 15 oktober een bijzonder intrigerende tentoonstelling van de Japanse kunstenares Chiharur Shiota (°1972). Naast een in situ gemaakte installatie zijn er ook een aantal vroegere werken te zien zodat de bezoeker een overzicht krijgt van de weg die deze eigenzinnige dame tot nu toe heeft afgelegd.

De speciaal voor deze expositie gemaakte installatie heeft als titel: Uncertain Journey (De onzekere reis). In en door deze webachtige compositie wandelen maakt stil. Er is bewondering voor hoe alles is gemaakt. Op You Tube vind je meerdere filmpjes over hoe ze bepaalde installaties heeft gemaakt.
Ter info: op deze link zie je zo een maakproces. https://www.youtube.com/watch?v=B3q2AJkXUtU

Maar er is meer... Woorden die dan bij mij opkomen zijn o.a.: broosheid, de levensreis, bloedbanden, netwerken, dromen, herinneringen, verbondenheid, besef van breekbaarheid en vergankelijkheid...

Deze foto's die ik heb genomen tijdens mijn bezoek op 9 juli laatstleden kunnen slechts op een heel onvolkomen manier iets weergeven van wat zo'n installatie is en doet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten