vrijdag 22 januari 2021

Licht in donkere dagen dank zij de Boghossianstichting

 De Boghossianstichting die haar uitvalsbasis heeft in de Villa Empain (Elsene - Brussel) wil een platform creëren voor ontmoeting tussen verschillende culturen. Ze vinden altijd weer goede kunstenaars uit Oost (Midden-Oosten; Noord-Afrika) en West (Europa; Noord- en Zuid- Amerika) rond een boeiend thema. 
(eigen foto 15 januari 2021
 fragment en reflectie van een werk 
van Mounir Fatmi: Jusqu'à preuve du contraire)


Nog tot 18 april kan je in de Villa Empain je overgeven aan het licht in velerlei facetten. "The Light House" illustreert als het ware een quote van Henri Alekan zoals je die kan lezen in de bezoekersgids: "Licht is tijdens ons leven onze eerste en onoverwinnelijke omgeving". De invalshoeken van de verschillende artiesten worden mee getekend door hun culturele achtergrond en hun persoonlijkheid. Speels en ernstig, subtiel en manifest, poëtisch en pamflettistisch, eenvoudig en technisch vernuftig... noem het maar op en je ontdekt het.
(eigen foto 15 januari 2021
Kimsooja : To Breathe)

 




Alweer een mooie tentoonstelling die beelden en ervaringen aanreikt waar je als bezoeker nog dagen kunt van leven. Volgens mij dus zeker een aanrader...en zuurstof in deze ongemakkelijke tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten