zondag 30 januari 2022

Paul Klee op bezoek bij Ensor

 Nog tot 3 april kan je een kleine maar fijne tentoonstelling bezoeken In het Ensorhuis in Oostende waar grafisch werk van James Ensor getoond wordt in dialoog met grafisch werk van Paul Klee. 

(eigen foto)
Het is fijn werk, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk: tekeningen, etsen en ander fijn grafisch werk op papier, kleine formaten waar je best heel dicht bij kijkt om het fijne lijnenspel te ontdekken. Gelukkig kunnen de suppoosten de toeschouwer een vergrootglas ter beschikking stellen. Zo kan je van heel nabij genieten van de mooie selectie uit het werk van beiden meesters. 



Genieten van het technisch kunnen, van de mateloze fantasie, van de secure lijnvoering, van de dubbele bodems, van het meesterschap. Je verlaat deze kleine tentoonstelling met een glimlach en met het voldane gevoel een hoogstaand gesprek te hebben mogen meemaken van twee bijzondere artiesten. Ze zijn beiden al lang dood en begraven, maar hun werken zijn nog altijd actueel. Hun humor helpt relativeren en toont hoe mensen menselijk blijven aanmodderen ondanks alle zogenaamde 'vooruitgang'. 
Een fijne expo voor fijnproevers. 

(Paul Klee : Der Komiker 
©Artvee)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten